16. elo, 2017

12.etapa: Villanueva del Rosario- Archidona

Vuoret jäävät seläntaa...Peltoja, hiekkateitä ja lopuksi jyrkkiä metsäpolkuja vanhalla tulipaloalueella.


Nyt oli mahtava hyvin nukuttu yö kun oli hotelli varattuna. Aamukahvi ja bocadillo paikkaa etsimään kylältä ja eväät matkaan. Km taittuu lentämälä, luovan ajattelun siivittämänä. Tapaan muutamia ihmisiä matkalla ja jään jututtamaan heitä. Yksi saksalainen rouva ei oikein ymmärtänyt espanjaa ja hetken juteltuamme hän kysyi:  "Onko se gran senda de Malaga joku sairaus?" Yritä siinä sitten pitää pokkaa ja selittää.. Niin jonkin asteinen pakkomiellehän tämä on. 
Tapasin myös pari MTB poikaa, jotka olivat reitillä myös. He menevät fillareilla 90 km päivässä. Vaihdettiin kuulumiset, kamerakuvat ja yhteystiedot.  Arvokasta tietojen vaihtoa puolin ja toisin.
 
Lopuksi metsäpolulla jyrkkiä laskuja ja nousuja kylään. Klo 12 kirkonkellojen saattelemana perille. Perillä olin varannut myös hotellin että saa nukuttua univelkoja pois. Luksus ilta: porekylpyamme hotellihuoneessa, oma parveke, sekä kylän feriat käynnissä! Flamenco musiikki ja tanssi soi, perinne ruoka ja juoma maistuu, mutta vaeltajaa kutsuu polku aamulla ja eikun buenas noches!
 
Omat statsit: 18km. 5h30min. Liikkeessä 4h 50min. Nousua-laskua 365-360. Korkein kohta 830m.