19. elo, 2017

15.etapa, vva de Algaidas- Cuevas Bajas

Mozarabe pyhiinvaellusreitillä, oliiviöljypuiden loputtoman meren keskellä.

 
Reitti vie keskiaikaiselle pyhätölle ja sillalle. Tänään on seikkailumeininkiä argeologisessa mielessä. Samalla polulla on kuljettu tuhansia vuosia ja historia pysäyttää miettimään ajan kulkua matkalla.
Reitti myötäilee GR249, GR7 E4 euroopan suurvaellusreittiä, sekä camino Mozarabe de Santiago pyhiinvaellusreittiä. 
Sää on lohduttoman kuuma, myös seuraavat päivät. Pölyä, kuumaa, kuivuutta. Lopuksi kahden keskiaikaisen kylän (pari rakennusta) kautta kohteeseen, jossa kylän  Feriat menossa. Koska reitti on pyhiinvaellusreitillä, majoitun myös nyt Alberqueen. Ferioiden vuoksi on Alberqessä casetan pitäjiä yöpymässä ja he eivät olleet kovin suotuisia että vaeltaja yöpyy Alperquessa heidän kanssaan?! Hyvä että heillä oli äiti mukana muuten olisivat olleet varmaan ihan hukassa. No nämä olivat nuoria poikasia ja eivät halunneet  muutenkaan ymmärtää mitään mitä kerron heille. Mutta paikallinen Bar Toni on  ystävällistä väkeä samoin vanhemmat kyläläiset. Mahtavaa! Tapaan Brittipariskunnan ja vietän heidän kanssa illan ja saan heidätkin innostumaan ja kiinnostumaan paikalliseen luontoon ja vaeltamiseen. 
 
Kylällä on mielenkiintoinen historia. Cuevas Bajas on ollut aikoinaan Cuevas de Ladrones. Rosvojen, ryöväreiden ja varkaiden on ollut hyvä piileksellä Rio Genil metsiköissä aikoinaan. Myöhemmin 1900-l Guardia Sivil asettautui kylään pitäen järjestystä yllä. 
 
...Nukun silti ensiyön reppu tiukasti kyljessä.
Ferioilla on paljon  espanjan gitanoita liikkeellä, vaikkakin  yleensä vaeltaja/ pyhiinvaeltaja on "suojeltu kohde" tämän maan historiassa. Feria juhlat vasta käynnistyy kun suuntaan nukkumaan ja ovat vasta täydessä vauhdissa klo 4 aamulla, kun itsellä herätys. Polulle klo 5 raikkaaseen aamuilmaan ja kohti uutta seikkailua.
 
Omat statsit: 10km. 4h.