20. elo, 2017

16.Etapa, Cuevas Bajas - Alameda

Yö Alberquessa, herätys ja lähtö reitille aikaisin klo5. Kylän feriat ovat käynnissä ja rock bandi esiintyy täyttähäkää, kun vaeltaja lähtee polulle. Erikoinen fiilis, ihmiset juhlimassa ja tervehtii ohimennessä. Kohta huomaa kävelevänsä otsalampun valossa täydessä pimeydessä ja hiljaisuudessa. Alikulkutunnelissa saan äkäiset linnut, pululauman kimppuuni. Matka jatkuu ja mielikuvitus tekee teposia muistellessa alueen rosvojen historiaa. Todellisuus- Vielä eilen illalla sain paikallisilta espanjan gitanoilta varoituksia käydessä ferioila. Suuri rinkka ja gopro kamera herättää liikaa kiinnostusta...

Aamu valkenee ja loputon oliivipuumeri avautuu pimeydestä. Pimeässä on oltava gps ja hyvät valot että ei eksy oliiviviljelysten loppumattomaan labyrinttiin. Onneksi merkatut reittitolpat heijastaa puna-valkeaa tunnusta reitillä pysymiseen.
Matkalla on pölyistä, kuumaa ja erittäin kuivaa. Myös pikku altaat ovat kuivuneet reitiltä. Jäniksiä on valtavasti alueella ja nään niitä jatkuvasti, satoja! Metsästäjiä liikkuu myös paljon ja pidän huolen että vaellussauvat napsuu tien pinnassa. Vanhoja maatiloja on matkanvarrella useita, mutta ne tulee jättää rauhaan yksityisalueiden ja asukkaiden rauhan takaamiseksi. Maatilarakennuksiin ja työkaluihin tutustun niihin paremmin päätepisteessä Hotelli restaurante El Tempranillossa, joka on nimetty alueen kuuluisan rosvon mukaan...Rosvotarinat vievät mukanaan loppupäivän yhdessä huoltotoimenpiteiden ja maittavan päivällisen parissa. Allas on auki ja pulahdan vielä illasta varjoiseen aikaan altaaseen rentoutumaan. 
 
Omat satsit: 22km. 6h. Nousua-laskua 350-200.