24. elo, 2017

21.Etapa, El Chorro - Ardales

Synttäripäivän vaellus, mahtavaa maisemareittiä pitkin kohti  Bobastro raunioita ja Cuevas de Ardales-luolaa.

Reitillä klo 6.00 aamulla, ja lämpötila on siedettävä. El Chorrosta napakka nousu "sähkölaitoksen vesitornille" Tajo del Encantada. Tuttu reitti saa mielenkiintoa  pimeässä otsalampun valokeilassa. Aamun nousua onkin kiva katsella päällä näköalapaikalla vielä läheltä Caminito del Reyn suuntaan rotkon Garganta, Sierra Huma, Almorchon,  Pico Convento... tuttuja paikkoja.

Mozarabe historia, johon on matkalla tutustunut useassa etapissa, kiteytyy tänne Bobastron raunioille. Bobastro on aivan reitin varrella ja halutessa/aukioloaikaan siellä kannattaa pistäytyä pientä pääsymaksua vastaan.

Cuevas de Ardale on näkemisen arvoinen ja yksi merkittävimpiä luolia alueella. Se on myös hyvin suojeltu, kulku on ollut aikaisemmin suojatöppöset jalassa. Huomioi, että ja varausjonot vierailuun voivat olla kuukauden mittaiset. 

Synttäri päivänsankarina saan yllätyksen perillä! Vaimo Saija ja ystävät ovat hommanneet kakut, cavat, ruisleivät,  ja kylmät oluet yhteis picnikille. Yleellisyys jatkuu hieronnalla ja jalkahoidolla! Voi että, mahtavaa! 

Omat statsit: 16km, 6h, Nousua-Laskua:780-630m