26. elo, 2017

22. Etapa, Ardales-El Burgo

Via Romana- Roomalaisten jalanjäljillä

 
Rooman ajan sillat ovat molemmissa kylissä ylittäen Rio Turronin, jota reitti osittain myötäilee. Castillo Turron- vanhan keskiajan linnanraunio on myös reitillä. Kävellessä aamuvarhain linnankohdalle kuulen pöllön huhuilevan linnan Pohjoistornissa. Tämä torni on ollut merkittävin taisteluja ajatellen Cordoban ja Sevillan kalifeja ja kuninkaita vastaa aikoinaan.
Samoin kohteessa El Burgossa on vanhan linnoituksen rauniot Castillo Arabe. Linnat ovat kohdanneet maanjäristyksiä ja koviataisteluja ajansaatossa. Ne ovat olleet strategisesti tärkeitä takaaman kylien välisen liikenteen. Näitä teitä ovat myös Rooman Legioonat marssineet!
 
Maisemat ovat huikeat, luonnon näköala paikkoja on useita matkalla. Fiilis on kuin Gladiator- elokuvassa. Ardalesin ja El Chorron vuoret jäävät taakse ja etenen kohti Sierra Cabrilla ja Prietaa, sekä Sierra de Las Nievesin luonnonpuistoa. Mahtava pico Torrecilla (1919m) on edessäpäin, jonka olen aikaisemmin noussut neljästä eri suunnasta. Tuo luonnon puisto on lempipaikkojani. Lähestyn taas tuttuja alueita...
 
Käyn vielä päivän kävelyn lisäksi 6km iltakävelyllä kylpemässä Rio Turron joessa. Samassa paikassa vietin viimevuonna synttäreitä yhdessä Saija vaimoni kanssa. Kylän elokuu-feriat ovat alkamassa illalla. Pistäydyn yhdellä samalla kun haen eväät huomiseen aamuun sekä termariin aamukahvin.
 
Omat statsit: 24.3km. 8h. Nousua -laskua 740-566m.