29. elo, 2017

25.etappi Estacion Benaojan- Jimera de Libar

Varrella vihreän joen ja kanjonin

 
Ukkosmyrskyn vuoksi tuli variaatio reittiin. Itseasiassa tämä alku- ja loppupään reittimuutos on hienompi ja valinta oli helppo kun alue on jo tuttu entuudestaan.
Nämä reitit ovat yleisön suosiossa ja mukavia perhekävelyjä. Junalla pääsee takaisin aloituspisteeseen.
Aloitus paikalliselta vihreällä merkitystä SL polulta Cueva del Gato. Mukava vihreys alkaa polun ympärillä hemmottelemaan kävelijää samoin Charco de la barranca. Poikkean Benaojenin asemalla hakemassa vakiovaellustaukopaikastamme BarStopista mahtavat bocadillot ja kahvit termariin. 
Tämä reitti tosiaan hemmottelee vihreydellään kulkijaa. Vanhat tammet varjostavat polkua. V-muotoisen kanjonin pohjalla mutkittelee vihreä Rio Guadiaro. Reitti on lyhyt n.10km mutta täältä ei ole kiire minnekään. Oikealla puolen näkyy Sierra Grazaleman luonnonpuistoa. Tarkempisilmä bongaa reitiltä paljon eläimistöä ja erikoisia kasveja mm. villiruusuja. Reitin varrella on ollut aikoinaan 11 myllyä ja alueen pihakoristeena löytyykin paljon myllynkiviä. 
Tapaan suomalaisen pyhiinvaeltajan ja oli todella mukava vaihtaa kuulumisia.
Vietän aikaa tällä osuudella nauttien luonnonvihreydestä, nyt kun ei ole kuumakaan voi venyttää päivää siestanpuolelle helposti. Ennen asemaa on yleinen uimaranta ja Virgen de la salud pyhättö. Lopuksi kohteen aseman Jimera de Libar Bar Alioliin, jossa on muuten satoja erikoisoluita tarjolla. Sitten tapaan vanhan tutun  Casetan, grilli kopperoisen jossa muutamalla eurolla saa vaeltaja evästä. Explooraan (poiketen GR reitistä) tästä jokea pitkin uuden mahtavan picnik alueen, uimapaikan sekä makeen paikallispolun ylös kylään GR reitille! Km tuli muutama enemmän, mutta ne ei tunnu missään. Hienoja, uusia paikkoja tuli löydettyä!
 
Kylän nimi on ollut arabiaikoina Inz Almataz (Naisen linna), joka kristinuskon vaihdoksessa on muutettu Jimera de Libar- nimeksi.
 
Tänään on sade päivä ja mukavasti vaihtelua varusteiden käyttöön. Tapaan tosiaan polulla suomalaisen pyhiinvaeltajan. Vaihdamme kuulumiset ja tarinoita seikkailuiltamme. Nautimme sateesta kasvoilla ja toteamme että polku on ollut hyvä. Hän koki myös olevansa Indimäisellä seikailulla täällä luonnossa. Hän oli kävelemässä Sevilla - Ronda väliä ja jatkamassa sitten Santiagon, ilmeisesti Camino Mozarabe de Santiagoa pitkin. Hän oli jo aikaisemmin mennyt Camino Francesin edestakaisin kävellen. Mies, joka kertoi olevansa diabeetikko ja sydänsairas, on nyt ajan kanssa saanut kuntoa kävelemällä ja päässyt lääkkeistäkin eroon. Hitaasti eteenpäin. Elämäntavat siis kunnossa. Sää ei ole ollut meille kummallekaan ongelma, satoi tai paistoi. Jokainen valitsee oman polkunsa. Mennessään hän hyräili vielä Indin tunnusmusiikkia.....mahtavaa. BuenCamino! 
 
(Sadepäivä, huomaa että tekstiä kerkee laittaa enemmän kun käveltävää aikaa päivästä on vapaasti käytettävissä. Nyt lämpötila16C)
 
Omat statsit: 15km. 9h. Liikkeessä 5h27min. Nousua-laskua  631-563 m