3. syys, 2017

29. etapa: Casares - Estepona

Sierra Bermeja-punainen vuori  ja paluu  Costa Del Solille.

 

Reitti vie kohti tuttua Canuto de Utreraa,Torcal ja baños de Hediondan sulfidi kylpyjä. Mutta kuin Sawolainen ajatus, ei mennäkkään sinne.  Eipä mitään, alue on jo läpi koluttu.  Lähestyn Tuttua Sierra Bermeja vuoria. Tämä vulkaaninen kiviaines on saanut värinsä oksidaation myötä. Sana "Bermejo" tarkoittaa punaista. Samanlaista punaista vuorta on Ojenin vuorilla, mutta Bermeja on näistä alueen korkein. 
Pinsapo männyt antavat kilvan vihreää väriä puneisen vuorijätin kanssa. Nämä männyt ovat aikansa dinosauruksia, sillä ne ovat ainoa puulajike joka kesti aikoinaan alueen jääkauden yli.
Vanha GR249 on ollut 32km ja nyt uusittu on n.25km, mikä riittää hyvin tässä viheessa GR249:ää.
Tänään oli tosi väsyny aamu, mutta ei se matka vaan vauhti.... rauhallisesti matka taittui, ja kun oli Bermeja vuorelle jo päässyt ei enää väsyttänyt yhtään niissä maisemissa! Ja pääsi tosissaan vuorivalluspolulle ja haastetta saimukavasti lisää jaloille ja suunnistamiseen. Kotkat liitelivät koko matkan ajan ja hetken pysähdys tuli yhden tehdessä tyylikäs matalaylilento.
Pulahdus uimaan pienen vesiputouksen lammikkoon virkisti myös loppumatkaa.
 
Vastaan tulee myös urbaani ympäristö ja ihmisen jättämä jälki luontoon. Reitiltä näkyy toisaalta jätteenkäsittelylaitos ja toisella puilena punainen vuorijättiläinen. Kontrasti puhtaan luonnon ja ihmisen aikaansaannosten välillä puhuttaa reitillä kulkijaa... Tällä reitillä löydän kaksi kuollutta kotkaa. Tullesssaa kaatopaikan kohdalle huomaan kotkat, ovat löytäneet kaatopaikan ja "helpon paikan ruokailla". Pistää miettimään.
 
Omat Statsit: 25,1km. 10h 11min. Liikkeessä 8h 45min. Nousuja-laskuja: 879-1264m.