3. syys, 2017

30.Etapa: Estepona - Marbella

Läntinen Costa Del Sol

EIlen illalla kävin meressä uimassa ja oli mahtavaa päästä taas merenrantaan viikkojen kestäneen vuoren kuumuuden jälkeen. Mahtava fiilis! 

Vanhat tornit reunustavat Senda Litoral- rannikko reittiä. Niitä näkee useita ja eri aikakauden tyylisinä. Reitti ylittää myös usean itselle tutun joen, joiden yläjuoksuilla on useita luonnonaarteita... Reitti sivuuttaa myös histoiallisen Rooman kylpylän.

Senda Litoral rannikko reitillä jälleen. Tänään tuulee voimakkaasti. Se on Mahtava helpotus n.30km kävelyyn, josta on yli 10km pehmeällä hiekalla ja rantakivillä kävelyä. Perinteisen Senda Litoralin tilalle on nousemassa uusia helpostilähetyttäviä puisia ja betonisia kulkuväyliä. Mutta hiekalla kävely on sitä aitoa meininkiä.

Meren aaltojen ääni hypnotisoi vaeltajaa. Polkujen pölyt saa kyytiä kun hengitystiet puhdistuvat kosteasta ja suolaissa meri-ilmassa. Vaihteluna on omahtava fiilis kävellä merenrantaa. Tekisi mieli kävellä paljan jaloin, mutta se täytyy jättää pelkkää normaliin rantailtaan. Jalkojen iho maseroituu helposti pitkään kostuessa ja iho on altis menemään rikki hiekassa ja kivillä. En itse ota sitä riskiä nyt että matka hankaloituisi tai jopa keskeytyisi sen vuoksi. Loppuakohden alkaa jalat panamaan ja takana olevat 30 kävelypäivää alkaa tuntua. Onneksi auringonpalvojat virkistävät kulkijan mieltä. 

Esteponasa on vielä kivoja, luonnollisia rantoja kävellä. Suurena kontrastina tuleekin sitten vastaan unreal Puerto Banus ja Marbella urbaanina bilemestana ja kapitalistisena rahan kaupunkina. Reitti kulkee toinen toistaan hienompien pinnallisten lounge-/allas-baarien keinotekoisten tarjoilija- ja viihdyttäjä-puputyttöjen "siliconwalleyn" läpi. Kontrastin määrä on huikea Pueblos Blancos- kylien aitojen ihmisten ja bilehile-mestan välillä. Kaupunki on kyllä mahtavan hieno, kunhan on rahaa millä mennä virran mukaan. Vaeltajana kun menet syömään, kannattaa vaikkapa tarkistaa ensin hinta juomasta ja ruoka annoksesta, sillä se voi olla reilusti yli kolminkertainen alueella. 

Omat statsit:   30km. 9h. liikkeessä 8h. Nousuja-lasskuja 115-105.