3. syys, 2017

31.etapa: Marbella -Estepona

Sierra Blancan valkoiset vuoret

Sain mukaan kaverin tämänpäivän etapille. Mukaan lähti fysiikka valmennettava nuorukainen, joka halusi tulla mukaan vaellukselle. Ihan mukavaa että tulee hieman sosiaalisuuttakin kävelyn aikan, nyt varsinkin GR249 loppuvaiheessa.

Tuttu näky Sierra Blancalle ja osittain tuttua reitti pitkin. Reitti ei kuitenkaan nouse vuorijonon päälle vaan kiertää ja sivuuttaa sen rinteillä. Montakertaa ja monesta suunnasta vallattu La Cocha huippu tuo monia hyviä muistoja. Myös Tämänpäivän vaelluskaverin kanssa ollaan se vallattu viime talvella. La Cocha, Lestonar, Salto del Lobo , Cruz de Juanar kaikki ovat yli 1.200m ...tuttuja huippuja Sierra Blancalla. 

17km reitti onkin yllättävän napakka. Reitti sahaa pienesti mutta tehokkaasti ylös alas vuorilla, tyhjentäen lihasenergia varastot jaloista. 31 päivää ja  n. 600km alkaa tutua näissä selvästi ja yritämme pysyä aikataulussa joka on luotu reitille. Näille reitielle olen huomannut että kannattaa lisätä 1-2h lisäaikaa. Yksin olisin mennyt hieman hitaammin ja itselle sopivalla vauhdilla. Huomaan myös hermoston käyvän ylikierroksilla, jo eilen illalla ja tänään on hikoilu ollut poikkeuksellisen voimakasta. Sykkeet toimii normaalisti aamun ja päivän, mutta jäävät koholle muutamaksi tunniksi vaelluksen jälkeen. Tänään on haaste palautua tulevaan koitokseen. Päikkärit ja reilu hydraatio, syöminen eli hyperkompensaatiota ravinnosta, kaikki palautuskeinot köyttöön ja kunnon yöunet. Huominen hieman jännittää ensimmäistä kertaa koko reissulla. Kova päivä edessä 40km, yli 12h, nousua ja laskua 1200-1000m ... hitaasti vain eteenpäin. Onneksi ollaan "loppusuoralla" ja viimeisiä etäppeja edessä! Vamos!

Omat statsit: 17km. n.7h30min, liikkeellä n.7h. Nousua laskua: 930-645m. Kulutus 3361kcal. intence.