8. syys, 2017

35. Etapa: Alhaurin de laTorre- Malaga

Paluu urbaaniin ympäristöön, aloitus paikkaan Malagaan ja 0km pylväälle.

Tuttu reitti parinvuodentakaa. Matka on tasainen, ja menee vauhdilla. Laskeutuvat lentokoneet lentää aivan päänyläpuolelta. Ohitan Malagan lentokentän aivan vierestä, jonka toisella puolella on Malagan tärkein joki Rio Guadalhorce. Joen suisto on mielenkiintoinen,jonka olen kävellyt aikaisemmin kuivaan aikaan. Menen nyt kuitenkin merkattua hiekkatietä GR reitin mukaisesti. Reitti sopii erinomaisesti pyöräilijöille, joita onkin paljon reitillä. Poiketen tämän päivän reitistä, Guadalhorcen reitti veisi lähemmäs merta ja vehreämpää jokisuistoa. Alue onkin merkittävä mm. muuttolinuille ja  lintubongareille. Mukava alue käydä myös perheinä tai pariskuntina päiväretkellä yhdistäen merenrantaa. Suosittelen. Nyt kuitenkin baanatan vauhdilla kohti määränpäätä, Gran Senda de Malagan väkeä, DIputacion de Malagan ympäristövirastoa kohti. Sovin hedän kanssaan tapaamisen klo 13 ja olen jo 11.30 määränpäässä. Mahtava fiilis!  Olen aloitus 0 KM pylväällä jälleen!!! Otan yhteytä "tukikohtaan" kotiin, kuten olen tehnyt joka etapilla saaden tiedot viimehetken säästä, ym tiedotteista, ja minä puolestanin olen antanut tiedon polun aloitus ja loputus ajoista.  

Otan yhteyttä myös Diegoon, vanhaan herran jonka tapasin Ardalesissa(19 etapin lopussa). Hän oli aivan innoissaan suurvaelluksesta ja kertoi silloin Ardalesin historiasta natiivina, ja kuinka hänen isänsä oli ollut kuninkaanpolkua rakentamassa aikoinaan. Hän halusi ehdottomasti tulla tapaama minua kun saavun perille Malagaan, ja pidin sanani. DIego asuu nyt Malagassa ja tulee 10min kuluttua paikalle ja käymme baarissa caña-hana olusilla, jakamassa tarinoita. Hän halusi ehdottomasti tarjota juomat ja juttelimme jalkojen terveydestä. Miten voida liikkua mahdollisemmman pitkään ikään ja pitää itseään kunnossa. Lopputuloksena juttutuokiomme jälkeen vanhan herran perhe on nyt tulossa FysioRamin konsultaatioon ja fysioterapiaan Los Bolichesiin.

Klo 13 olen Malagan Delegaation ympäristövirastossa, ja  CREDENCIAL GRAN SENDERISTA - diplomi "SuurVaeltaja"-tunnustus on kädessäni! Aika lentää jutellessa kuulumisista. 1,5h menee hujauksessa. Olemme kaikki yhtä aidosti innoissamme GR249:stä. Gran Sendan väki on ihmeissään oireettomista jaloistani ja kiinnostunut "ammattisalaisuuksista", sekä kokemuksistani matkalla.  Päädymme myös hyvään yhteistyöhön. Mahdollisuuksia on paljon kehittää luonnossaliikkumista ja sen positiivisia vaikutuksia. Suurin kysymys keskustelussamme on kuinka saada ihmiset tiedostamaan että Malagassa on ehkäpä Euroopan parhaimmat vaellus mahdollisuudet, reitit, vuoret sekä suotuisin sää tähän. Suosittelen kaikille lämpimästi asiaan tutustumista. Yhteistyö on alkanut. 

Vinkkinä: Viemme edelleen ohjatusti, ammattitaidolla ja turvallisesti räätälöityihin elämysvaelluksiin luonnossa, BuenCamino -elämysvaellukset. Fysioterapeuttina FysioRamin valmennuksessa ja fysioterapia palveluilla on tervepohja lähteä polulle onnellisilla jaloilla ja hyvällä mielellä, nauttien polusta.

BUENCAMINO !    

GRAN SENDA DE MALAGA , TU GRAN SENDA !!!! <3