Nimen taustaa

Nimi FysioRami kuvaa kahta vahvaa ammattiosaamista ja terveyttä edistävää toimintaa haaroittuen kahteen:  fysioterapia vaellusopastoiminta.  Fysioterapia on pääpalvelu, niin manuaalista terapiaa 20 vuoden kokemuksella, kuin aktiivi fysioterapiaa ja kuntoutusta viimeisen 10 vuoden ajan Fuengirolassa. Fysioterapiaan on ajanvaraus, samoin vaellusretkille voi ilmoittautua tekemällä retkivarauksen

FysioRami sana koostuu seuraavasti. Ramusrami tarkoittaa haaraa, esimerkiksi rauhoitetun puun Abies Pinsapo- espanjapihdan ramus haaroja. Se tarkoittaa myös latinaksi haaroja, esimerkiksi hermon haara kehossa. Rami nimi on suomen kielen lisäksi arabialainen, tarkoittaen "onnellinen, iloinen, ongelmaton", Rami johtaa nimesta Abraham. Fysio, tai fisio = fysioterapiaa ja fyysistä kehon tarkoituksenmukaista, liiketaloudellista ja tervettä suorituskykyä, sekä liikkumisen toimintakykyä - hyvää elämänlaatua parhaimmillaan!

Parhaimmillaan nämä kaksi yhdistyy kehittämääni outdoorphysio -ideologiaan, sIsältä - ulospäin. Tässä kannustetaan ja tuetaan kuntoutujaa oman aktiivisen elintapojen ja terveyden parantamiseen - myös ulkoisia tekijöitä ja ympäristöä hyödyntäen. Kuntoutuja voi löytää aktiivifysioterapian jälkeen ympäristön terveysvaikutukset ja innostua aktiivisesta elämäntavasta, terveellisestä ja turvallisesta liikkumisesta - pois huone terapiasta kohti jokaisen omaa arkea, työtä, aktiiviharrastuksia. Ympäristö voi parhammillaan tarjota motivoivia elämyksiä ja kokemuksia myös ulkoilma-aktiviteeteissa. FysioRami logossa kätkeytyy luontoteema, Aurinkorannikolta meren aalloista - vuorten huipulle.

Kuntoutuksen motivoinnin sisäinen kipinä voi olla vaikka konkreettinen tavoite patikoida turvallisesti vuorenhuipulle! Jokaisella se "kipinä" on se oma juttu. Me kuntoutuksen, nykyfysioterapian ammattilaiset tiedämme miten sinne pääsee! Keho on vahva ja sitä vahvistaessa mielikin vahvistuu. Fysioterapeutin valmennuksessa pääsee tarkoituksen mukaisella täsmäharjoittelulla ja valmistautumisella. Olemme biomekaniikan ja kuormitusfysiologian ammattilaisia terveydenhuollossa. Kyse on turvallisesta nousujohteisesta rasituksensiedon kasvattamisesta pitkällä aikavälillä.